До новин

Завдяки запровадженню blockchain аудиторія майданчику Openmarket збільшилась вдвічі

24 квітня, 2018
Продаж
Завдяки запровадженню blockchain аудиторія майданчику Openmarket збільшилась вдвічі

Впровадження технології blockchain в системі «Електронний аукціон Openmarket» збільшило темпи зростання аудиторії.

Про це розповів гендиректор ДП «СЕТАМ»  Віктор Вишньов в інтерв'ю інформаційному агентству Українські новини, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, до використання технології розподілених реєстрів процеси торгів на СЕТАМ були достатньо автоматизованими, але періодично в бік онлайн-аукціону звучали нарікання щодо маніпуляцій зі ставками.

«Для гарантування прозорості процедур ми прийняли рішення про використання технології blockchain. Учасник торгів отримує хеш-код ставки, як гарантію того, що ставка прийнята не тільки в системі, а й записана в blockchain. Тобто - її не можна змінити. І з цього хеш-коду, перейшовши на сайт blockchain.gov.ua, можна перевірити, чи ставка дійсно зафіксована», - пояснює Вишньов.

Крім того, blockchain зіграв основну роль у збільшенні аудиторії майданчика з реалізації арештованого майна.

«Темпи зростання нашої аудиторії збільшилися. Якщо раніше ми росли на 7-10 тисяч учасників щорічно, то на сьогоднішній день - на 15 тисяч. І я думаю, що основну роль тут зіграв blockchain. Ми також провели дослідження і зрозуміли, що близько 30% учасників торгуються на Openmarket через мобільні пристрої (планшети, телефони), і для того, щоб зробити процес торгів з мобільних пристроїв більш зручним, розробили програми для Android та iOS», - додав він.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Укргазбанк виставив на OpenMarket 55 лотів на 751 млн грн.

Коментарі
Додати коментар