До новин

ВТБ змушений влити в українську «дочку» майже $100 млн

25 квітня, 2018
Законодавство
ВТБ змушений влити в українську «дочку» майже $100 млн

Наглядова рада ВТБ ухвалила рішення докапіталізувати український дочірній ВТБ Банк на 2,58 мільярда гривень, що еквівалентно близько 99 млн доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на interfax.

«Докапіталізація відбувається за рахунок грошей, які були видані українському ВТБ головним банком кілька років тому в якості міжбанківських кредитів», - пояснили в прес-службі ВТБ.

По завершенні докапіталізації статутний капітал банку становитиме 39,375 млрд гривень, достатність капіталу значно перевищить нормативне значення 10%.

Нагадаємо, ВТБ масово закриває відділення в Україні і планує до літа залишити тільки один або два офіси в Києві.

Як повідомлялося, Національний банк ухвалив рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків.

Раніше президент Петро Порошенко зазначив, що санкції проти банків з російським капіталом дієві і їх варто продовжувати.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції проти «дочок» російських держбанків, які працюють в Україні: українських Сбербанку та ВТБ, «БМ Банку» («дочки» ВТБ), Промінвестбанку («дочки» ЗЕБ) і VS Bank («дочки» Сбербанку).

Санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі та продажу фінустанов.

Регулятор очікував, що зазначені банки придбає новий інвестор або вони поступово згорнуть діяльність в Україні.

Коментарі
Додати коментар