До новин

«Мрія» сплатила 1 млрд гривень податків за час роботи під управлінням кредиторів

03 травня, 2018
Банкрутство підприємств
«Мрія» сплатила 1 млрд гривень податків за час роботи під управлінням кредиторів

Агрохолдинг «Мрія» сплатив понад 1 млрд гривень податків за час роботи під управлінням кредиторів.

Про йдеться у щорічному звіті компанії, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на landlord.ua.

«З моменту переходу під управління кредиторів, «Мрія» сплатила понад 1 млрд грн податкових відрахувань до бюджетів усіх рівнів», — повідомляє агрохолдинг.

Зокрема, у 2017 році «Мрія» сплатила до бюджетів усіх рівнів 443,8 млн грн податків.

Нагадаємо, кредитори «Мрії» отримали операційний контроль над компанією та обрали нове керівництво на початку 2015 року. У серпні 2014 року «Мрія» повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.

У травні 2017 року «Мрія» і Міжнародна фінансова корпорація узгодили розподіл боргу на забезпечену і незабезпечену частини, а також умови реструктуризації забезпеченої частини боргу. У березні 2018 року «Мрія» підтвердила зацікавленість з боку інвесторів і стабільне фінансування від кредиторів. На даний час загальний борг «Мрії» становить $1,087 млрд.

«Мрія» — одна з найбільших українських агропромислових компаній. Агрохолдинг спеціалізується на вирощуванні пшениці, ріпаку, ячменю, соняшнику, сої, кукурудзи, цукрового буряку, картоплі та інших сільськогосподарських культур. «Мрія» обробляє 165 тис. га в Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано- Франківській, Львівській та Рівненській областях, а також володіє 4-ма елеваторними комплексами загальною потужністю 380 тис. тонн, картоплесховищем загальною місткістю 52 тис. тонн, насіннєвим і 2 крохмальними заводами.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Світовий банк купує елеватори агрохолдингу «Мрія».

Коментарі
Додати коментар