До новин

Tesla отримала рекордний збиток, акції компанії подешевшали

04 травня, 2018
Збитки
Tesla отримала рекордний збиток, акції компанії подешевшали

Американський виробник електромобілів і сонячних панелей Tesla Inc. завершив перший квартал з рекордним збитком, заявивши про істотний прогрес у виробництві Model 3.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, чистий збиток в січні-березні збільшився до 709,6 млн доларів, або 4,19 долара в розрахунку на акцію, у порівнянні з 330,3 млн, або 2,04 долара на акцію, за аналогічний період роком раніше.

Скоригований збиток (без урахування разових доходів і витрат) становив 568 млн доларів, або 3,35 долара на акцію, проти 215 млн доларів, або 1,33 долара на акцію, роком раніше.

При цьому виручка збільшилася до 3,41 мільярда доларів з 2,7 млрд доларів.

Аналітики в середньому прогнозували скоригований збиток на рівні 3,54 долара на акцію при виручці в 3,28 млрд доларів.

Під час телефонної конференції, яка тривала понад годину, головний виконавчий директор компанії Ілон Маск заявив про те, що Tesla планує вийти на прибутковий рівень у другому півріччі поточного року.

Він також сказав, що компанія зробила великий крок вперед у виробництві Model 3 і що він покладає великі надії на Model Y - наступний автомобіль в лінійці Tesla, про який буде оголошено в другому півріччі.

Також Маск заявив, що оприлюднить місце розташування заводу Tesla в Китаї найближчим часом.

Компанія планує отримати прибуток по GAAP в третьому і четвертому кварталі, що в основному базується на планованому випуску по 5 тис. Model 3 в тиждень.

Компанія скоротила очікуваний в 2018 році розмір капзатрат до 3 млрд доларів з 3,4 млрд доларів.

Котирування акцій Tesla на торгах в середу знизилися на 4,6%. Капіталізація виробника електромобілів і сонячних панелей за останні 12 місяців скоротилася на 5,6%.

Американський фондовий індекс Standard & Poor's 500 за цей період піднявся на 11%, Dow Jones Industrial Average - на 14%.

Раніше Bloomberg писав, що існує реальна небезпека, що без додаткового фінансування у компанії Tesla в 2018 році можуть закінчитися гроші.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, американська компанія Tesla Ілона Маска щохвилини втрачає близько 6,5 тисяч доларів, що загрожує банкрутством.

Коментарі
Додати коментар