До новин

НБУ почав ліквідацію банку Клименка

26 січня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ почав ліквідацію банку Клименка

Відповідно до постанови Національного банку України від 22 січня 2015 року виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вирішила розпочати процедуру ліквідації ПАТ "Грін Банк", підконтрольного колишньому мінісру доходів і зборів Олександру Клименку.

Про це виданню "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі ФГВФО.

У повідомленні йдеться, що процедура ліквідації Грін Банку триватиме протягом року – з 23 січня 2015 до 22 січня 2016 року включно. Уповноваженою особою на ліквідацію банку Фонд призначив Юря Джуса.

Грін Банк входить до групи невеликих. За інформацією на сайті НБУ, основним власником фінустанови є українська компанія "Туаз", якій належить 24,39% акцій банку.

У листопаді 2014 року Генпрокуратура України повідомляла, що розслідує кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком та ухилення ним від сплати податків в особливо великих розмірах.

В межах провадження прокуратура виявила, що підконтрольний Клименку Грін Банк незаконно використовувався для переведення безготівкових коштів в готівкові та залучення їх до тіньових схем.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", 23 грудня НБУ ухвалив постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Актив-банку, що входить до групи середніх.

Джерело фото: greenbank.com.ua
Коментарі
Додати коментар