До новин

Жеваго ліквідує «Росаву» для уникнення виплати боргів – ЗМІ

10 травня, 2018
Ліквідація
Жеваго ліквідує «Росаву» для уникнення виплати боргів – ЗМІ

Бізнесмен Костянтин Жеваго ліквідує компанію з виробництва автошин «Росава», щоб уникнути виплати багатомільйонних боргів.

За інформацією liga.net, «Росава» винна банку «Фінанси та Кредит», який у вересні 2015 року було визнано неплатоспроможним, майже 2 млрд гривень, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Акціонери компанії Росава вирішили ліквідувати компанію. Таке було рішення прийнято на загальних зборах 20 квітня.

В судах перебуває низка справ про стягнення з компанії заборгованості на суму понад 2 млрд гривень з урахуванням штрафних санкцій та судових витрат.

Найбільше проти «Росави» порушено справ стосовно підписання договорів поручительства. В одній із таких справ суди погодилися зняти зобов'язання з поручителя. Шинний завод заявляв, що його не повідомили про зміну терміну виплати відсотків. Зараз «Росава» знаходиться в процедурі банкрутства. Ліквідатор ФГВ програв апеляцію у цій справі, Вищий госпсуд відмовив йому в задоволенні касаційної скарги.

Аналогічні розгляди «Росава» ініціювала по кредитах банку «Фінанси і Кредит» компаніям «Київмедпрепарат», «Прогрес-Груп», «Валса ГТВ», «Київський суднобудівний-судноремонтний завод», «Укренергозбут», «Кременчуцький шкір завод», які входять у промислову імперію Жеваго.

Останню справу «Росава» програла: ще в серпні 2016 року суд постановив стягнути з «Кременчуцького шкірзаводу» як боржника і «Росави» як поручителя солідарно 84 млн гривень. Держвиконавець почав стягнення тільки через півтора року – в січні 2018 року. Але за рахунок іншого позову «Росаві» вдалося відкласти процес до кінця квітня. Відразу після цього компанія оголосила про «реорганізацію».

У ФГВ побоюються, що таким чином власники "Росави" намагаються заблокувати стягнення боргів у примусовому порядку.

Раніше у Жеваго спростували інформацію про ліквідацію «Росави».

Коментарі
Додати коментар