До новин

ФГВФО продає стадіон «Чорноморець» за 1,1 млрд грн

10 травня, 2018
Продаж
ФГВФО продає стадіон «Чорноморець» за 1,1 млрд грн

Фонд гарантування вкладів виставив на продаж будівлі центрального стадіону «Чорноморець» загальною площею 80,3 тис. кв. м по вул. Маразлієвська, 1/20 в Одесі.

Про це свідчать дані в системі «Прозорро.Продажі», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «БізнесЦензор».

Аукціон оголошено 5 травня, прийом пропозицій триватиме до 30 травня, а сам аукціон призначений на 31 травня.

Стартова ціна лота вказана в розмірі 1,14 млрд грн (з ПДВ). Лот виставляється на продаж вперше.

У паспорті об`єкта зазначено, що до складу лота також включено земельну ділянку площею 6,2403 га, однак він переданий в оренду ПрАТ «Футбольний клуб» Чорноморець «на підставі договору оренди від 20 вересня 2010 року терміном на 49 років.

Раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляв на аукціон право оренди центрального стадіону «Чорноморець» загальною площею 80,3 тис. кв. м по вул. Маразлієвська, 1/20 в Одесі.

Тоді в Фонді вказували, що крім футбольного поля, об`єкт також включає бізнес-центр з ресторанами (10,7 тис. кв. м), фітнес-центр (4,3 тис. кв. М), готель (9,8 тис. кв. м), підземний паркінг та ін.

У той же час бізнес-центр, фітнес-центр і готель перебувають в довгостроковій оренді, питання про визнання договорів оренди недійсними передане на розгляд суду.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб отримав стадіон «Чорноморець» як заставу по кредитах пов`язаних компаній, які видав збанкрутілий «Імексбанк» нардепа Леоніда Климова.

При цьому, за даними фонду, за кілька місяців до визнання неплатоспроможним власниками АТ «Імексбанк» билт виведені високоліквідні застави по 41 кредиту юросіб-інсайдерів. Замість цього єдиним забезпеченням за договорами на суму 8,3 млрд грн став футбольний стадіон, тоді як незалежні оцінювачі оцінили його на рівні 1,2 млрд грн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, стадіон "Чорноморець" потрапив в заставу НБУ через борги Імексбанку.

Коментарі
Додати коментар