До новин

Суд дав доступ Коломойському до угоди НБУ з Kroll та договору Приватбанку з Hogan Lovells

14 травня, 2018
Резонансні справи
Суд дав доступ Коломойському до угоди НБУ з Kroll та договору Приватбанку з Hogan Lovells

Апеляційний суд Києва 18 квітня 2018 року частково задовольнив клопотання Ігоря Коломойського та витребував у Нацбанку копії низки документів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінабаланс».

Так, згідно рішення суду, Коломойський отримав доступ до:

- договору, укладеного між НБУ та Kroll Associates U.K. Limited №К-6073 від 05.02.2016 (з додатками до нього) про надання консультаційних послуг;

- договору, укладеного між НБУ та AlixPartners Services UK LLP № К-6635/БТ від 04.07.2016 (з додатками до нього) про надання консультаційних послуг;

- договору про нерозголошення інформації №23/12/2016, укладеного між НБУ і ТОВ «Астерс» (з додатками до нього) про надання консультаційних послуг.

Також суд витребував у Приватбанку договори, укладені між банком та Hogan Lovells International LLP, а в ТОВ «Астерс Консалт» - договір, укладений компанією з AlixPartners Services UK LLP №9100/01-2016 про надання юридичних послуг.

У задоволенні клопотання в іншій частині суд відмовив (І. Коломойський просив витребувати у т.ч. протоколи, листи, доповідні записки, погодження, переписки, накази, акти, додатки, довідки на підставі яких було укладено договори, а також документи, які містять інформацію стосовно його персональних даних).

Це клопотання представник І. Коломойського подав в рамках розгляду Апеляційним судом м. Києва апеляційних скарг НБУ, Приватбанку, ТОВ «Астерс», ТОВ «Астерс Консалт», ТОВ «АліксПартнерз (Україна)» на ухвалу Солом`янського райсуду м. Києва від 15.12.2017, якою за клопотанням І. Коломойського для НБУ, Мінфіна, Приватбанку та їх консультантів було заборонено виконувати умови будь-яких договорів, які стосуються інтересів І. Коломойського (до речі, подібна ухвала виносилася ще райсудом м. Одеси в рамках іншого спору).

03.01.2018 Солом’янський райсуд м. Києва задовольнив клопотання ТОВ «Астерс» і скасував ці забезпечувальні заходи. Щоправда, тоді суд зробив ремарку, що «оскарження ухвали про скасування забезпечення позову [а як випливає з судових матеріалів, І. Коломойський подав відповідну скаргу, - ред.] зупиняє виконання цієї ухвали» (цитата).

Заяву про забезпечення позову І. Коломойський подав у рамках позову до НБУ, Мінфіну та Приватбанку про визнання недійсними та припинення дії договорів, які вони уклали зі своїми консультантами, юристами та їх субпідрядниками (Kroll, AlixPartners, Hogan Lovells, «Астерс»; ці структури теж є відповідачами у цій справі).

Як відомо, юркомпанія Hogan Lovells представляє інтереси Приватбанку у Високому суді Лондона (в справі за позовом націоналізованого банку до своїх екс-власників про стягнення 2,5 млрд дол, у рамках якої виносилася ухвала про замороження активів відповідачів; про позов Приватбанку до PwC у кіпрський суд на 3 млрд дол - тут).

НБУ заявляв, що компанія Kroll провела forensic audit Приватбанку, який, як наголошували в Нацбанку, підтвердив підозри НБУ щодо можливого завдання збитків банку перед націоналізацією на 5,5 млрд дол. Натомість І. Коломойський та його адвокат спростовували цю інформацію, ставлячи в т.ч. під сумнів якість/факт відповідного розслідування.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Приватбанк списав майже 6 мільярдів безнадійних боргів Коломойського.

Коментарі
Додати коментар