До новин

МЗС озвучило строки для компенсацій компаніям збитків, отриманих через окупацію Криму Росією

14 травня, 2018
Збитки
МЗС озвучило строки для компенсацій компаніям збитків, отриманих через окупацію Криму Росією

Українські компанії, які подавали позови до суду при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі проти Росії у зв'язку із захопленням активів у Криму, отримають рішення про компенсацію вже упродовж півроку.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Радіо Свобода».

«Ми очікуємо, що упродовж півроку всі компанії, які подали позови у 2015-2016 роках, отримають компенсації, тому що перший етап, який стосувався юрисдикції, а саме відповідальності Росії за інвестиції, зроблені в Криму, пройшов з позитивним результатом. Усі позивачі, які подавали позови до Росії, отримали позитивні висновки арбітражі» – зазначила Зеркаль.

Вона переконана, що Росія затягуватиме процес, наприклад, шляхом оскарження судових процедур.

Нагадаємо, Третейський суд у Гаазі постановив, що Російська Федерація має відшкодувати низці українських компаній збитки за анексію Криму.

Як ідеться в ухвалі суду, Росія відповідальна за порушення прав українських інвесторів, починаючи з 21 березня 2014 року, коли Володимир Путін підписав указ про анексію Криму.

Варто зазначити, що таке рішення стало першим в історії, за яким Росія змушена виплатити компенсацію внаслідок анексії.

Позов проти Росії подавали 18 українських компаній, а також одна фізична особа.

Як стало відомо, частина компаній, яким за постановою Третейського суду в Гаазі РФ повинна відшкодувати збитки за анексію Криму, пов’язані з олігархом Ігорем Коломойським.

Коментарі
Додати коментар