До новин

Андрій Авторгов про позбавлення його статусу приватного виконавця: Держава побачила конкурентів у приватних виконавцях

15 травня, 2018
Резонансні справи
Андрій Авторгов про позбавлення його статусу приватного виконавця: Держава побачила конкурентів у приватних виконавцях

Приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Андрій Авторгов позбавлений права на здійснення діяльності приватного виконавця.

Таке рішення 14 травня прийняла Дисциплінарна комісія приватних виконавців при Міністерстві юстиції України, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Юридичну практику».

Подання було підготовлено директором Департаменту Державної виконавчої служби Олексієм Воробйовим.

«Мною було виконано рішення господарського суду, яке не виконувалося державними виконавцями близько двох років. Я його виконав за чотири дні. Вважаю, що хтось обіцяв, що воно не буде виконано» - так описав підґрунтя справи Андрій Авторгов.

Перша претензія Мін'юсту полягала в наступному: судове рішення виконувалося незважаючи на те, що у відділі управління ДВС Шевченківського району Києва перебувало незавершене виконавче провадження без оригіналу виконавчого документа. Андрій Авторгов підкреслює, що оригінал наказу суд витребував, після чого держвиконавець замість того, щоб відповідно до закону завершити провадження, направив виконавчий документ до суду і призупинив виконання. Надалі ухвалу про витребування було скасовано судом, а оригінал наказу був повернутий стягувачу, який пред'явив його приватному виконавцю.

Друга претензія стосувалася невиконання ухвали суду про забезпечення позову, за яким приватний виконавець не був боржником.

«Там не було ні слова про зупинення виконавчого провадження та про заборону виконувати певні рішення, - коментує Андрій Авторгов. - Не може бути призупинено виконання рішення суду забезпеченням позову - це аксіома».

Коментуючи процедурні аспекти, Андрій Авторгов звернув увагу на недоліки законодавства в порівнянні із зарубіжними зразками. Наприклад, в подібну комісію в Литві за квотою Мін'юсту входять не чиновники, а приватні виконавці.

Рада приватних виконавців не висловила свою позицію у цій справі. Всупереч обов'язку захищати інтереси своїх членів Асоціація приватних виконавців України не делегувала своїх представників на розгляд справи, заявив пан Авторгов.

«Хоча це вже не перше дисциплінарне представлення Мін'юсту, ініційоване боржниками», - повідомив він, згадавши також про справи щодо приватних виконавців Зоряна Маковецького і Катерини Шмідт.

«Держава побачила конкурентів в приватних виконавцях», - вважає пан Авторгов і припускає, що влада має намір підпорядкувати собі приватних виконавців. Рішення Дисциплінарної комісії Андрій Авторгов буде оскаржувати в судовому порядку.

Коментарі
Додати коментар