До новин

Укрексімбанк завершив переговори про реструктуризацію євробондів

27 травня, 2015
Законодавство
Укрексімбанк завершив переговори про реструктуризацію євробондів

Державний Укрексімбанк успішно завершив переговори зі спеціальним комітетом кредиторів про перепрофілювання трьох єврооблігацій банку на загальну суму близько 1,5 млрд доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Міністерства фінансів країни.

Мова йде про бонди з погашенням у 2015, 2016 та 2018 роках.

У повідомленні говориться, що досягнута домовленість допоможе заощадити для платіжного балансу країни до 1,5 млрд доларів в період з 2015 по 2018 роки.

«Результати переговорів повністю відповідають цілям програми співпраці України і МВФ», - повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Ми закликаємо кредиторів Укрексімбанку підтримати запропоновані умови перепрофілювання облігацій в ході майбутнього процесу одержання згоди», - додали там.

У своєму повідомленні Мінфін зазначив, що очікує продовження переговорів з власниками інших інструментів комерційного зовнішнього боргу, що входять в периметр боргової операції України.

Міністерство підкреслює: «Щоб досягти цілей програми співробітництва з МВФ, реструктуризація суверенного боргу буде мати метою зменшення розміру боргу і витрат на його обслуговування».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредитори Укрексімбанку погодилися відкласти на 3 місяці погашення євробондів.

Коментарі
Додати коментар