До новин

«АТБ» не хоче повертати борг банку-банкруту

17 травня, 2018
Резонансні справи
«АТБ» не хоче повертати борг банку-банкруту

Компанія «АТБ-Маркет» не хоче повертати борг в розмірі 4,013 млн грн Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Про це йдеться в постанові Верховного Суду від 17.04.2018, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Рупор».

Суть спору - заборгованість «АТБ» перед орендарем його приміщень - банком «Національний Кредит», сформована в період жовтень-грудень 2012 року, оскільки позивач (Банк) надав повну помісячну оплату, а також оплату за перший і останній місяць, а після закінчення терміну оренди в 2015 році відповідач ( «АТБ») цю суму (переплату) банку не повернув.

Згідно з матеріалами справи № 904/11927/16, Банк Національний кредит в особі ліквідатора намагається з грудня 2016 року довести переплату по орендній платі в розмірі 4,013 млн грн, в той час як, на думку «АТБ», ця сума не є переплатою, і не підлягає поверненню правонаступника Банку (який зараз в стадії ліквідації) - Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Відзначимо, що раніше Господарський суд Дніпропетровської області та Дніпропетровський апеляційний госпсуд винесли рішення на користь «АТБ», відмовивши ФГВФУ в повернення переплати за договорами оренди. Тому Фонд гарантування звернувся до Верховного суду.

Постанова Верховного суду України від 17 квітня по справі № 904/11927/16 задовольняє касаційну скаргу Банку «Національний кредит», скасовує рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 22.05.2017 та постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 15.08.2017. Також Верховний суд постановив відправити справу до Дніпропетровського госпсуду на новий розгляд.

Таким чином, Верховний суд виніс рішення, в якому йдеться про те, що суди нижчих інстанцій проігнорували обставини справи - не було призначено необхідної експертизи документів та рахунків банку і «АТБ», а тому необхідний новий, більш ретельний розгляд справи з увагою до всіх обставин.

Внаслідок нового розгляду «АТБ» все ж доведеться повернути борг банку-банкруту в сумі 4,013 млн грн.

Нагадаємо, роздрібна мережа компанії «АТБ-Маркет» заснована в 1993 році. Співвласниками «АТБ» в рівних частках є бізнесмени Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун. У 2015-2016 рр. компанії, підконтрольні «АТБ» в Криму, заплатили в бюджет РФ близько 11 мільйонів доларів. Йдеться про мережу магазинів, що працюють на окупованому півострові після 2014 року.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за тіньові оборудки визнали неплатоспроможним банк «Національний кредит».

Коментарі
Додати коментар