До новин

Кредиторська заборгованість НТКУ сягає 41 млн грн, - Аласанія

26 січня, 2015
Борги
Кредиторська заборгованість НТКУ сягає 41 млн грн, - Аласанія

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія розповів, що на поточний момент Національна телекомпанія України має кредиторську заборгованість у розмірі 41 млн гривень.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на РБК-Україна.

Аласанія нагадав, що у квітні 2014 року було прийнято закон про суспільне телебачення, за нормами якого НТКУ зберігає статус державної установи.

"Це означає, що ми нічим не розпоряджаємося. Свіжа ілюстрація: на даний момент НТКУ має кредиторську заборгованість 41 млн гривень. Ми заробили ці гроші на політичній рекламі. Вони пішли в казначействі на наш рахунок. Четвертий місяць - ніякого руху по грошах в нашу сторону", - зазначив він.

Гендиректор НТКУ розповів, що, зокрема, неможливо наразі виплатити 17 млн гривень за чемпіонат світу з футболу, а це міжнародне зобов'язання. І за три місяці, поки гроші лежать на казначейському рахунку, телекомпанія вже втратила 3 млн гривень через інфляцію.

Нагадаємо, Верховна Рада України 17 квітня 2014 року прийняла Закон "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України", яким передбачено перетворення державного мовлення на суспільне.

Джерело фото: 1tv.com.ua

Коментарі
Додати коментар