До новин

Банкрутує Полтавський автоагрегатний завод

22 травня, 2018
Банкрутство підприємств
Банкрутує Полтавський автоагрегатний завод

Господарський суд Полтавської області порушив провадження у справі про банкрутство ПАТ «Полтавський автоагрегатний завод».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу у справі №917/373/18 від 24 квітня 2018 року.

Як випливає з судових матеріалів, ініціатором банкрутства є сам завод.

Борг підприємства перед неплатоспроможним банком «Фінанси та кредит» складає 127,49 млн гривень.

«09.02.2017 pоку господарським судом Полтавської області прийнято рішення по справі № 917/1383/16, яким було стягнуто з боржника - Публічного акціонерного товариства «Полтавський автоагрегатний завод» на користь кредитора - Публічного акціонерного товариства «Банк «Фінанси та кредит» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «Банк «Фінанси та Кредит» суму боргу у розмірі 127 492 436,96 грн. Солідарним боржником по цій справі є Публічне акціонерне товариство «АвтоКрАЗ». Постановою Харківського апеляційного Господарського суду від 07.06.2017 р. по справі № 917/1383/16 вказане вище рішення суду залишено без змін. Беручи до уваги, що сума боргу у розмірі 127 492 436,96 грн. співрозмірна загальному валовому доходу боржника за один рік господарської діяльності підприємства, та задоволення цієї вимоги призведе до неможливості виконання своїх грошових зобов'язань божником перед іншими кредиторами у повному обсязі, генеральний директор ПАТ «Полтавський автоагрегатний завод» у відповідності до Статуту підприємства звернувся до Наглядової ради товариства з запитом щодо можливого звернення до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство ПАТ «Полтавський автоагрегатний завод», - йдеться в ухвалі.

Розпорядником майна заводу суд призначив арбітражного креуючого Ігоря Авраменка.

Нагадаємо, Полтавський автоагрегатний завод входить в групу Костянтина Жеваго «КрАЗ». Банк «Фінанси та кредит» належав також Жеваго.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд відхилив вимоги Жеваго до банку «Фінанси та кредит» на 3,4 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар