До новин

Прокуратура вимагає скасувати аукціон з продажу активів банкрута, на якому незаконно продали держмайно

25 травня, 2018
Резонансні справи
Прокуратура вимагає скасувати аукціон з продажу активів банкрута, на якому незаконно продали держмайно

Прокуратура Донецької області вимагає скасувати результати аукціону, під час якого реалізовано державне майно вартістю 36 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу прокуратури.

«Галузевим управлінням прокуратури Донецької області, за результатами вивчення законності продажу майна підприємства-банкрута ТОВ «Торгівельна компанія «Кристал», установлено, що  арбітражним керуючим, без наявності будь-яких правових підстав, у порушення Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», незаконно включено до ліквідаційної маси банкрута та реалізовано на аукціоні державне майно початковою вартістю 36 млн грн, що входить до складу цілісного майнового комплексу «Костянтинівський завод скловиробів ім. 13 розстріляних робітників», - зазначає відомство.

 Апарат прокуратури області спрямовав до Господарського суду Донецької області позов про визнання недійсними результатів аукціону та договору купівлі-продажу вказаного державного майна. Наразі судом позов прокуратури області прийнято до розгляду, розгляд справи триває.

Нагадаємо, справу про банкрутство ТК «Кристал» було порушено у 2014. А 2 лютого 2016 року суд своєю постановою визнав «Кристал» банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру. Як випливає з відповідного повідомлення ВГСУ, ліквідатором компанії було призначено арбітражного керуючого Інну Борзову.

Коментарі
Додати коментар