До новин

«Укртрансгаз» просить поліцію розібратися з боргами ОПЗ

01 червня, 2018
Борги
«Укртрансгаз» просить поліцію розібратися з боргами ОПЗ

ПАТ «Укртрансгаз» стурбоване приростом боргу Одеського припортового заводу і закликає правоохоронців звернути увагу на ситуацію.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу «Укртрансгазу».

За інформацією «Укртрансгазу», на фоні зростання заборгованості невідомі в порту ОПЗ вантажать 50 тисяч тонн готової продукції підприємства на суховантаж для відправки за кордон.

«Стало відомо про завантаження з порту ПАТ «Одеський припортовий завод» невстановленими особами готової хімічної продукції карбаміду марки «Б» в обсязі 50 тис тонн на суховантаж «Мандарин Скай» для подальшої його відправки морем за кордон», - повідомляє компанія.

«При цьому розмір заборгованості перед ПАТ «Укртрансгаз» за послуги балансування газу для потреб ОПЗ, який надавався ТОВ «Всеукраїнська Енергетична Компанія», збільшився ще на 500 млн грн тільки за квітень», - повідомляє «Укртрансгаз».

За даними компанії, розмір сукупної заборгованості ОПЗ за послуги балансування і транспортування газу становить 473 млн грн.

«Зазначена ситуація ускладнилася в лютому-квітні в зв'язку з тим, що ТОВ «Всеукраїнська Енергетична Компанія», яке в грудні 2017 році виграло конкурс на використання потужностей ОПЗ на давальницьких умовах, не забезпечило ОПЗ достатнім обсягом природного газу», - підкреслюється в повідомленні.

«Укртрансгаз» заявляє, що ОПЗ не контролював рівень власного споживання і самостійно не припинив споживання газу навіть після того, як обсяг його власного споживання фактично перевищив підтверджені для транспортування обсяги природного газу.

Нагадаємо, ОПЗ минулого року отримав майже 1,5 мільярда збитків.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у липні 2017 року нардепи запропонували Верховній Раді реструктуризувати заборгованість Одеського припортового заводу.

Коментарі
Додати коментар