До новин

ФГВФО оптом продає активи банків Курченка на 16 млрд грн

04 червня, 2018
Продаж
ФГВФО оптом продає активи банків Курченка на 16 млрд грн

11 червня Фонд гарантування проведе голландський аукціон з продажу прав кредитної вимоги Брокбізнесбанку на 12,6 млрд грн за 141 договорами, в заставі по яким - майнові права та товари в обороті (переважно нафтопродукти).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Із даних ФГВФО та судових матеріалів випливає, що серед боржників - у т.ч. ТОВ «Гатіора», ТОВ «БК «Гефест альянс», ТОВ «Плавт сервіс», ТОВ «Укркомерцпостач», ТОВ «Грант Тайм» тощо.

Більшість з цих фірм фігурує також у переліку боржників Реал Банку, право вимоги до яких Фонд гарантування планує продавати 14 червня. Загальний обсяг відповідного лоту - 3,65 млрд грн.

За даними ЗМІ, як мінімум частина з наведених компаній співпрацювала зі структурами Сергія Курченка.

Фонд заявляв, що державна виконавча служба не може стягнути заборгованість з цих фірм та інших боржників Брокбізнесбанку на понад 6 млрд грн «в зв’язку з відсутністю майна та коштів боржника, на яке можливо звернути стягнення в рахунок погашення боргу».

Нагадаємо, ФГВФО подав позов до 35 осіб – членів керівних органів (наглядової ради, правління, кредитного комітету) Брокбізнесбанку - про відшкодування шкоди та солідарне стягнення на користь банку 8,9 млрд грн. Серед відповідачів – у т.ч. брати Буряки та Сергій Курченко.

Нагадаємо, Брокбізнесбанк був визнаний неплатоспроможним у кінці лютого 2014 року, а в червні того ж року його відправили на ліквідацію.

За даними Фонду гарантування, на 01.02.2014 кредитний портфель юросіб у Брокбізнесбанку становив 26,1 млрд грн, фізосіб – 0,8 млрд грн. Обсяг депозитів юросіб – 4,6 млрд грн, фізосіб – 5,75 млрд грн, обсяг коштів банків – 3,2 млрд грн.

На 01.04.2018 вкладники Брокбізнесбанку в межах гарантійної суми отримали компенсації від Фонду гарантування на 2,6 млрд грн (96,6% запланованих виплат).

Коментарі
Додати коментар