До новин

Борг Київенерго перед Нафтогазом містить штрафи на мільярд – КМДА

05 червня, 2018
Борги
Борг Київенерго перед Нафтогазом містить штрафи на мільярд – КМДА

Заборгованість ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз» містить близько 1,2 млрд грн нарахованих штрафів та пені.

Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу столичної влади.

«НАК «Нафтогаз» наполягає на сумі заборгованості у розмірі 4,8 млрд грн. При цьому, слід зазначити, що близько 1,2 млрд грн із цієї суми - штрафи і пені. Також важливо, що в структурі заборгованості за теплову енергію перед «Київенерго» близько 1,1 млрд грн - борг державного бюджету за пільги та субсидії, різницю у тарифах і теплопостачання бюджетних установ. Тому врегулювання питання боргів за газ є питанням і міського, і національного рівнів», - сказав Пантелеєв.

Він нагадав, що НАК «Нафтогаз» відмовляється укладати угоди з комунальним підприємством «Київтеплоенерго», допоки останнє не візьме на себе борги, які накопичені у період угоди з ПАТ «Київенерго».

За словами Пантелеєва, з 1 червня комунальне підприємство «Київтеплоенерго» мало відновити гаряче водопостачання низці будинків, де були проведені гідравлічні випробування.

«Однак через відмову «Нафтогазу» укладати договори з комунальним підприємством «Київтеплоенерго» без гарячої води досі залишаються близько 3-х тисяч багатоповерхівок», - зазначає заступник голови КМДА.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Київ не братиме на себе борги компанії Ахметова.

Коментарі
Додати коментар