До новин

За два місяці Мін’юст стягнув 89 млн грн боргів по зарплаті

06 червня, 2018
Борги
За два місяці Мін’юст стягнув 89 млн грн боргів по зарплаті

Міністр юстиції України Павло Петренко розповів, що протягом двох місяців відомство стягнуло 89 млн гривень оргів по заробітній платі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу міністерства.

На сьогоднішній день борг підприємств перед співробітниками перевищує 2 млрд грн. В органах виконавчої служби на виконанні перебуває 16 тис. виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 398 млн грн. Про це повідомив

За словами Петренка, заборгованість окремих підприємств сягає десятків мільйонів. Серед найбільших боржників - Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою боргу 74,3 млн грн, ПАТ «Футбольний клуб» «Металіст» – 47,7 млн грн, ПАТ «Запоріжжяобленерго» – 16,9 млн грн.

«Це лише вершина айсбергу. У кожній області є свої «рекордсмени», які нехтують законними правами працівників. Мін’юст усвідомлює важливість вирішення проблеми заборгованості із зарплат. Саме тому ми взяли курс на посилення роботи органів ДВС у цьому напрямку», - зазначив очільник відомства.

Він нагадав, що кампанія з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати стартувала 2 квітня. В усіх регіонах створено штаби з контролю виконання рішень про стягнення заборгованості. У найбільш проблемних регіонах розпочали роботу мобільні спецгрупи.

«Тільки за 2 місяці роботи виконавці Міністерства юстиції стягнули 89 млн грн на користь майже 6,5 тис. працівників», - проінформував міністр.

Зокрема, ліквідовано мільйонні борги із зарплати ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» – 12,6 млн грн на користь 501 працівника, КП «Підприємство комунальної власності» – 6,9 млн грн на користь 228 працівників, ДП «Рівненський облавтодор» – 3,8 млн грн на користь 741 працівника, ПАТ «Мелітопольгаз» – 3 млн грн на користь 70 працівників, ПАТ «Лисичанськвугілля» – 2,5 млн грн на користь 118 працівників. І таких компаній по всій країні десятки.

Відділом ДВС центрального апарату Мін’юсту забезпечено виплату працівникам різних компаній понад 12 млн гривень.

«Втім, як і у випадку з кампанією по стягненню аліментів, мобільні групи – не єдиний засіб впливу на недобросовісних роботодавців. Мін’юст запустив електронний реєстр підприємств-боржників із виплати зарплат erb.minjust.gov.ua. Він є публічним, відтак всі контрагенти тієї чи іншої компанії зможуть дізнатися про існуючі проблеми і подумати, чи варто мати справу з такими бізнесменами. Тож боротьба триває на всіх фронтах і ми не збираємося зупинятися. Право громадян на оплату праці є невід’ємним і жоден роботодавець не повинен ним нехтувати», - підкреслив міністр юстиції.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, борг із зарплати в Україні у квітні зріс майже до 2,5 мільярда.

Коментарі
Додати коментар