До новин

Нафтогаз: Суд арештував частки Газпрому в голландських «дочках»

06 червня, 2018
Резонансні справи
Нафтогаз: Суд арештував частки Газпрому в голландських «дочках»

«Нафтогаз» офіційно заявив, що голландський суд задовольнив клопотання щодо арешту часток ПАТ «Газпром» в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній Газпрому.

Клопотання були подані для забезпечення права Нафтогазу на отримання від російського монополіста 2,6 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу, ухваленим у лютому 2018 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

«Шість із семи дочірніх компаній Газпрому в Голландії відмовились співпрацювати з судовими виконавцями. Однак все це ніяк не вплине на арешт», - йдеться в повідомленні НАКу.

Нафтогаз також ініціював арешт активів у інших юрисдикціях, включно з частками Газпрому в його дочірніх компаніях Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG. Швейцарський суд задовольнив клопотання Нафтогазу, і судові виконавці проводять дії, щоб заморозити ці та інші активи.

«Апеляція Газпрому проти рішень Стокгольмського арбітражу не означає автоматичного відтермінування зобов’язання російської компанії негайно розрахуватися і не впливає на процес стягнення. Підтвердженням тому стали швидкі рішення європейських судів різних юрисдикцій, ухвалені минулого тижня», - резюмують в «Нафтогазі».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у «Нафтогаз чекають на нові зустрічі із «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі.

Коментарі
Додати коментар