До новин

Сбербанк за борги отримав у власність ТРЦ «Магелан»

12 червня, 2018
Борги
Сбербанк за борги отримав у власність ТРЦ «Магелан»

ДП «Край Проперті» бізнесмена Анатолія Юркевича заборгувало Сбербанку 68 млн доларів, заставою по кредиту виступив ТРЦ «Магелан».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, з посиланням на ЕП.

«ТЦ "Магеллан", право власності на який з грудня 2017 року належить банку, раніше був оформлений на одну юридичну особу - ДП «Край Проперті». Компанія заборгувала «Сбербанку» близько 68 млн доларів», - зазначили в прес-службі.

За інформацією банку, ще в грудні 2017 року Сбєрбанк став власником ТЦ, що відображено в Єдиному реєстрі речових прав. Однак реалізувати свої права власності не дали два заходи забезпечення.

«Цими заходами забезпечення банк був обмежений у користуванні своїм майном: він не міг не тільки безпосередньо користуватися об'єктом, а й підписувати будь-які договори, всі платежі від орендарів незаконно отримував попередній власник, а всі ризики, пов'язані з роботою ТРЦ - пожежні, податкові та інші - ніс банк. Більш того, одним із вищевказаних забезпечень співробітникам банку був заборонений доступ на територію ТРЦ «Магеллан», - пояснили в пресс-службі.

У кінці травня Верховний Суд України зняв заборону на право банку користуватися майном. 

При прийнятті заставних об'єктів у заставу Сбєрбанк погасив частину заборгованості за ціною вартості цих об'єктів.

Проте за даними Сбєрбанку, структури, пов'язані з бізнесменом Юркевичем, ще не виконали своїх фінансових зобов'язань в повному обсязі на приблизно 45 млн доларів.
«Банк буде продовжувати роботу щодо стягнення заборгованості із недобросовісного позичальника з метою захисту інтересів своїх вкладників», - додали в банку.
Як зазначалося, 2 червня вхід в ТЦ «Магелан» був заблокований представниками банку.

«Ашан» призупинив роботу супермаркету в ТЦ «Магелан» до 10 червня.

Представники «Край Проперті» вважають такі дії банку неправомірними.

Коментарі
Додати коментар