До новин

Банківські рахунки «Укрспирту» арештовано

13 червня, 2018
Резонансні справи
Банківські рахунки «Укрспирту» арештовано

Об’єднана організація профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт» виступила із заявою, в котрій йдеться про те, що підприємство хочуть довести до банкрутства і підвести під приховану приватизацію. Арештовано усі банківські рахунки держпідприємства «Укрспирт». Виконавча служба намагається стягнути штраф у розмірі понад 186 мільйонів гривень.

Про це сказав голова об’єднаної організації профспілки АПК ДП «Укрспирт» Віталій Сосницький під час прес-конференції у Києві.

Незважаючи на право підприємства на перегляд судових рішень про стягнення неузгоджених сум штрафних санкцій, Державна фіскальна служба України вживає всіх можливих заходів для стягнення коштів, навіть ціною блокування господарської діяльності високотехнологічного підприємства, яке не може зупиняти виробничий цикл, порушуючи технологічний регламент.

«Якщо таким методом хочуть довести підприємство до банкрутства і підвести його під приховану приватизацію, то я вам заявляю – «Руки геть від спиртової галузі!»«, – сказав Віталій Сосницький.

Головний бухгалтер ДП «Укрспирт» Уляна Вотьканич стверджує, що підприємство не має заборгованостей із заробітної плати, соціальних виплат, податків до бюджету.

Керівництво підприємства заявляє, що незважаючи на те, що суд скасував рішення, за яким було накладено стягнення, Державна фіскальна служба України все ж вдалася до обшуків та арештів продукції. Так, 6 червня на Воютицькому, Ковалівському та Новоборовицькому МПД представники ДФС у незаконний спосіб намагалися вилучати спирт, що був на відповідальному зберіганні зарезервований під експортні контракти ДП «Укрспирт» з Туреччиною. На думку керівництва підприємства, такі дії є абсолютно необґрунтовані.

«Рішення суду, яким було узгоджено суму 186 млн грн, – скасоване, залишилося лише процедурне рішення про стягнення і є всі підстави скасувати це рішення в палаті Верховного Суду», – зазначив голова первинної профспілкової організації працівників апарату правління ДП «Укрспирт» Олег Дмитерко.

До минулого року підприємство вважалося збитковим, але за 2017 рік «Укрспирт» заробило понад 12 мільйонів гривень чистого прибутку.

«Сьогодні проводиться модернізація підприємства. закуплено нове обладнання. Вкладено в модернізацію виробництва біоетанолу та імпортозаміщення для парфумерної галузі 65 млн грн. Отримано сертифікати на виробництво біоетанолу та біопалива «SuperA». Внаслідок діяльності протягом 2017 року підприємство отримало прибутку до оподаткування у сумі 15,963 млн гривень», – зазначив Віталій Сосницький.

Об’єднана організація профспілки працівників підприємства просить негайно втрутитись у ситуацію, що склалась навколо ДП «Укрспирт», – і допомогти керівництву підприємства, яке намагається модернізувати галузь та вивести її на високо ефективний сучасний рівень, у розблокуванні рахунків підприємства та виведенні роботи спиртової галузі у штатний режим.

Коментарі
Додати коментар