До новин

Верховний суд захистив права кредиторів

13 червня, 2018
Резонансні справи
Верховний суд захистив права кредиторів

Верховний Суд захистив передбачені Конституцією та законами України права фізичних осіб - кредиторів боржника на отримання житла для створення якого ними було інвестовано грошові кошти.

Про це йдеться на офіційній сторінці суду в Facebook, пише інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду постановою від 16.05.2018 року залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій, ухвалених у справі Господарського суду Одеської області № 1-7/158-09-3124, про затвердження змін до плану санації боржника – ТОВ “Гранит К”, зокрема щодо залучення інвестора - Обслуговуючого кооперативу “Радуга-3” для відновлення платоспроможності боржника та для вчинення ним дій для завершення будівництва та введення в експлуатацію житлового комплексу “Адмірал”, що розташований за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, с. Мізікевича, вул. Гранітна, буд.1. Окрім вимог кредиторів, які є конкурсними та внесені до реєстру вимог кредиторів, за рахунок інвестора, боржник зобов’язався також погасити вимоги кредиторів – фізичних осіб – пайовиків ЖК “Адмірал”, які придбали квартири та/або об’єкти нежитлової нерухомості у ЖК “Адмірал” та сплатили вартість паю.

Залишаючи без змін ухвалені у вказаній справі судові рішення, Верховний Суд керувався тим, що метою проведення процедури санації є задоволення вимог кредиторів та продовження діяльності боржника. Відповідно до частини першої статті 2 Господарського процесуального кодексу України, в редакції чинній з 15.12.2017, завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. В даному випадку, затвердженням судом змін до плану санації, схвалених рішенням зборів кредиторів боржника, досягнуто соціального ефекту передбаченого статтею 1 Закону України "Про інвестиційну діяльність".

Коментарі
Додати коментар