До новин

ТЦ «Магелан» продадуть

14 червня, 2018
Продаж
ТЦ «Магелан» продадуть

Український дочірній банк «Сбербанка» РФ переуклав договори з усіма якірними орендарями торгового центру «Магелан» і розглядає пропозиції потенційних інвесторів.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Сбербанку, пише інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

«Наразі ТРЦ «Магеллан» вже повернувся в повноцінний режим роботи. 11 червня відновив роботу гіпермаркет «Ашан». Всі якірні орендарі переуклали договори з новою керуючою компанією», - повідомили в Сбербанку.

За даними банку, нова керуюча компанія розпочала співпрацю з консалтинговою компанією UTG, охорону об'єкта буде здійснювати Державна служба охорони.

При цьому на момент, коли актив приймався у власність банку, і відбувалося погашення частини заборгованості ДП «Край Проперті», з урахуванням всіх обтяжуючих обставин і ризиків, незалежна оцінка вартості ТЦ «Магелан» становила 23,7 млн ​​доларів. Однак ринкова вартість об'єкта на момент продажу може відрізнятися.

У прес-службі додали, що на момент винесення рішення Антимонопольного комітету про надання дозволу Dragon Capital купити ТЦ «Магелан», банк ще не був власником об'єкта (він став ним 27 грудня 2017 року).

«Торгово-розважальний центр на той момент знаходився в заставі у банку. Самі ж власники - ДП «Край Проперті» - відмовилися від реалізації цієї угоди», - відзначили в Сбербанку, уточнивши, що непогашена сума боргу ДП «Край Проперті» все ще становить близько 45 млн доларів.

Як повідомлялося, ДП «Край Проперті» бізнесмена Анатолія Юркевича заборгувало Сбербанку 68 млн доларів, заставою по кредиту виступив ТЦ «Магелан».

Як зазначалося, 2 червня вхід в ТЦ «Магелан» був заблокований представниками банку.

Представники «Край Проперті» вважають такі дії банку неправомірними.

Коментарі
Додати коментар