До новин

Вища рада правосуддя схвалила законопроект про АКС

19 червня, 2018
Законодавство
Вища рада правосуддя схвалила законопроект про АКС

Вища рада правосуддя (ВРП) на засіданні одноголосно підтримала президентський проект закону «Про утворення Вищого антикорупційного суду».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

7 червня Верховна Рада схвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроект №7440 про Вищий антикорупційний суд (ВАКС). 11 червня президент підписав його.

14 червня президент України, відповідно до процедури, визначеної ч. 2 ст. 125 Конституції України, направив до Вищої ради правосуддя законопроект «Про утворення Вищого антикорупційного суду». Згідно з Конституцією, суди в Україні створюються та ліквідовуються законами, проекти яких вносить до парламенту президент України після консультацій зі ВРП, після чого Верховна Рада має підтримати відповідний законопроект.

16 червня Петро Порошенко заявив, що планує у вівторок, 19 червня, зареєструвати у ВР цей законопроект у разі його підтримки ВРП. Він висловив сподівання, що позитивне рішення Вищої ради правосуддя дасть йому можливість вже у вівторок зареєструвати законопроект у парламенті. Президент зазначив, що визначить його як невідкладний і проситиме Верховну Раду проголосувати за нього «в першому читанні та в цілому, щоб ця складова нашого шляху щодо створення Антикорупційного суду була пройдена максимально швидко».

Коментарі
Додати коментар