До новин

Поліція розслідує діяльність Укрпромбанку, враховуючи операції періоду ліквідації

19 червня, 2018
Резонансні справи
Поліція розслідує діяльність Укрпромбанку, враховуючи операції періоду ліквідації

Відповідно до ухвали Печерського райсуду м. Києва від 17 травня, Головне слідче управління Нацполіції розслідує діяльність Укрпромбанку за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами, вчиненим за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

«В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Укрпромбанк», ТОВ «Інвестиційна компанія ІФГ КАПІТАЛ», ТОВ «Колар Актив» та інших суб`єктів господарювання, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи коштами вкладників банку на суму понад 90 млн. грн., чим спричинили збитку в особливо великих розмірах», - йдеться в документі.

Як зазначається, наприкінці 2008 року - на початку 2009 року службовими особами ТОВ «Укрпромбанк» здійснювалось “виведення коштів даної банківської установи шляхом видачі кредитів на рахунки підконтрольних СПД і фізичних осіб, у тому числі ТОВ «Колар-Актив», ТОВ «Пріма-Капітал», ТОВ «Альфа-Нафта», ТОВ «А-Конто», ТОВ «Майорат», ТОВ «Адендум», ТОВ «Нафтобудсервіс», ТОВ «Універсал-Сервіс», ПП «Кіровоград-Нафта», ТОВ «ТК «Буг», ПП «Анна-Софі», ПП «Техно-Система», ВАТ «Броварський райагропостач», ТОВ «Слобода-Транс-Строй», ТОВ «Гранд-Експрес», ТОВ «Євроінвест-Технології», ТОВ «Еліт-Бізнес», ТОВ «Технопром-Інвест», ВАТ «Чернігівнафтопродукт», ТОВ «Інвест-Технології», ОСОБА_2, ОСОБА_3 та іншим, а також придбання нерухомості” (цитата).

21.01.2009 в Укрпромбанк було введено тимчасову адміністрацію, 21.01.2010 правління НБУ винесло постанову №19 про відкликання банківської ліцензії у вказаного банку.

За даними НБУ, 28.02.2014 він прийняв рішення про затвердження ліквідаційного балансу Укрпромбанку. Непродані активи банку та перелік вимог кредиторів передано юрособі – ТОВ «Інвестиційна компанія «ІФГ Капітал»

Як уточнюється в судових матеріалах, 05.09.2013 між НБУ, ТОВ «Укрпромбанк» і ТОВ «Інвестиційна компанія ІФГ КАПІТАЛ» було укладено тристоронній договір №31-Л, за умовами якого ТОВ «Інвестиційна компанія ІФГ КАПІТАЛ» зобов`язується: прийняти в управління активи ТОВ «Укрпромбанк»; вжити всіх необхідних заходів для задоволення вимог кредиторів, у тому числі ТОВ «Українські інтерактивні послуги» та ТОВ «Парадигма інвест груп»; здійснити належне та ефективне управління активами особисто та виключно в інтересах вигодонабувачів; погасити вимоги вигодонабувачів у черговості відповідно до переліку.

«Встановлено, що службові особи ТОВ «Інвестиційна компанія ІФГ КАПІТАЛ» свої обов`язки по вищевказаному договору не виконують, здійснюють реалізацію заставного майна та прав вимоги на заставне майно за цінами, які значно нижчі ринкових, а також привласнюють таке майно шляхом його відчуження на підконтрольні суб`єкти господарювання. Таким чином, є достатні підстави вважати, що службові особи ТОВ «Укрпромбанк» та ТОВ «Інвестиційна компанія ІФГ КАПІТАЛ», зловживаючи службовим становищем, незаконно заволоділи коштами та майном Банку, які повинні використовуватись на погашення вимог вигодонабувачів у черговості відповідно до переліку, у тому числі ТОВ «Українські інтерактивні послуги» та ТОВ «Парадигма інвест груп», - йдеться в судових матеріалах.

Коментарі
Додати коментар