До новин

ICU створила інвестфонд для покупки «поганих» активів

22 червня, 2018
Законодавство
ICU створила інвестфонд для покупки «поганих» активів

Група ICU створила інвестиційний фонд «Адвентура» для покупки «поганих» активів.

Про це повідомив голова підрозділу з управління локальними активами групи ICU Григорій Овчаренко, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінклуб».

«ICU продовжує роботу в напрямку пошуку та придбання проблемних активів, так званих distressed assets. З огляду на велику частку проблемних активів банківської сфери, компанія розглядає цей напрямок як хорошу можливість для інвестицій», - розповів Овчаренко.

Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд (ЗНВКІФ) «Адвентура» був зареєстрований як юридична особа 11 травня. Йому належить реєстрація регламенту та проспекту емісії.

Статутний капітал інвестфонду становить 5 млн гривень. Він включений до банківської групи банку «Авангард».

Група ICU створена у 2006 році, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ «Інвестиційний капітал Україна», КУА «Інвестиційний капітал Україна», банк «Авангард» і КУА-АПФ «Трійка Діалог Україна».

Співвласником і головою ради директорів групи була екс-голова НБУ Валерія Гонтарева. Після призначення на посаду Гонтарева продала свою частку в ICU, а партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд на вимогу ICU наклав нові арешти на кошти групи «Донецьксталь».

Коментарі
Додати коментар