До новин

Стало відомо, що буде з боргами Києва перед «Нафтогазом»

25 червня, 2018
Борги
Стало відомо, що буде з боргами Києва перед «Нафтогазом»

Київ веде переговори з НАК «Нафтогаз» щодо реструктуризації боргів мешканців столиці перед компанією.

Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив мер міста Віталій Кличко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу КМДА.

За словами Кличка, місто готове вирішувати проблему із боргами киян, на яких наполягає НАК «Нафтогаз».

«Але – за умови їх реструктуризації. Сума боргів налічує не один мільярд гривень, і виплатити її одразу нині неможливо», - визнав мер.

«Ми зараз ведемо перемовини з НАК «Нафтогаз» щодо реструктуризації цих боргів терміном від 3 до 6 років. У кращому випадку – до 10 років. Якщо ж «Нафтогаз» відмовиться, то разом із киянами підемо до керівництва НАК «Нафтогаз» і всі разом будемо ставити питання», - заявив Кличко.

Він наголосив також, що Київ не планує сплачувати НАК «Нафтогаз» штрафиприватної компанії «Київенерго», сума яких разом з пенею становить близько 1,2 млрд гривень.

Кличко нагадав, що Київ звернувс до суду, аби змусити НАК «Нафтогаз» укласти угоду на газопостачання КП «Київтеплоенерго» і не допустити відключення теплоелектростанцій, які виробляють електроенергію для Києва.

«Понад 3 тисяч будинків лишаються без гарячої води. ... Сподіваємося, суд швидко ухвалить рішення і ми зможемо відновити постачання гарячої води», – зазначив мер.

Нагадаємо,  НАК «Нафтогаз» відмовився  підписувати договори на поставку газу з КП «Київтеплоенерго» через невирішене питання боргових зобов'язань «Київенерго» на суму майже 5 млрд гривень.

«Київтеплоенерго» звернулося до Господарського суду Києва із позовом до «Нафтогазу» про визнання укладеними договорів про постачання газу.

У Київраді заявили, що питання постачання газу для Києва та вирішення проблеми заборгованості компанії «Київенерго» мають вирішуватися окремо.

Також у КМДА заявили, що з 1 серпня Київ може залишитися без гарячої води, а з початком опалювального сезону – і без тепла, якщо «Нафтогаз» відмовлятиметься підписати угоду на постачання газу з КП «Київтеплоенерго».

«Нафтогаз» стверджує, що кияни сидять без гарячої води не з їхньої провини.

Договір Києва з «Київенерго» щодо використання цілісного енергетичного комплексу Києва завершився у 2017 році. «Київенерго» розділилась на дві компанії. 22 грудня акціонери Київенерго вирішили виділити зі складу компанії оператора систем розподілу - «ДТЕК «Київські електромережі».

Коментарі
Додати коментар