До новин

ФДМ шукає радників для продажу 6 великих держпідприємств

26 червня, 2018
Продаж
ФДМ шукає радників для продажу 6 великих держпідприємств

Фонд держмайна оголосив перші шість конкурсів з відбору радників для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу пакетів акцій для шести з 22 підприємств, схвалених урядом до приватизації в поточному році.

Про це йдеться в черговому випуску газети «Відомості приватизації», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Фонд шукає радників для продажу 100% «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії» (ОГХК), 70,7016% ПрАТ «Індар», 100% ПАТ «Президент-готель» (всі три - Київ), держпідприємств «Вугільна компанія «Краснолиманська» ( Донецька обл.) і завод «Електроважмаш» (Харків), а також 99,5667% ПАТ «Одеський припортовий завод» (Одеська обл.).

Заявки на участь в конкурсах щодо «Індару», «Президент-готелю», ОПЗ приймаються до 20 липня включно, перші етапи конкурсів призначені на 26 липня, а другі - на 30 липня.

Що стосується ОГХК, «Краснолиманської» і «Електроважмашу» претенденти на статус радника можуть подати заявки до 23 липня, а конкурси пройдуть в два етапи 27 липня і 31 липня.

У всіх випадках фіксований розмір оплати послуг радника встановлений до 0,5% вартості активів підприємства, наведеної до частки держави в ньому, а в разі продажу об'єкта розмір змінної частини становитиме до 2% від вартості проданого об'єкта приватизації, відзначається в документах.

Як повідомлялося, в кінці травня Кабінет міністрів опублікував перелік підприємств «великої» приватизації на 2018 рік, в який увійшли 23 підприємства: п'ять обленерго, «Центренерго», «Турбоатом», Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК) і «Сумихімпром».

З цих об'єктів раніше був відібраний радник тільки для «Центренерго». Їм стала компанія Ernst & Young, яка 19 червня вже представила звіт про роботу.

Коментарі
Додати коментар