До новин

НБУ схвалив злиття двох банків

27 червня, 2018
Події
НБУ схвалив злиття двох банків

Національний банк схвалив приєднання за спрощеною процедурою банку «Центр» до МТБ Банку.

Таке рішення було прийнято регулятором 23 червня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinClub.

Раніше повідомлялося, що 29-ий за величиною активів одеський МТБ Банк планує поглинути банк «Центр» (78-й з 82 діючих банків) з київською пропискою.

«В результаті реорганізації МТБ Банк стане правонаступником всіх прав і обов'язків банку «Центр» щодо його клієнтів, партнерів, контрагентів, а статутний капітал банку збільшиться до 635 млн гривень», - повідомили в банку.

У МТБ Банку пояснили, що на тлі посилення вимог НБУ (мінімальний капітал банків має бути збільшений з 200 млн гривень до 500 млн гривень до 2024 року) приєднання невеликих банків до більших є природним процесом розвитку ринку України.

Власниками МТБ Банку (статутний капітал - 435 млн гривень) є одеські бізнесмени Михайло Партікевіч і Ігор Згуров, які є бізнес-партнерами президента компанії «Одесагаз» Ігоря Учителя.

Влітку 2017-го вони купили у кіпріотів Марфін Банк і назвали його МТБ Банком, раніше установа називалося Морським транспортним банком.

Власником банку «Центр» (капітал - 200 млн гривень) є громадянин Франції Хамед Аліхані, що проживає в ОАЕ.

Коментарі
Додати коментар