До новин

Дельта Банк хоче продати борг ліквідованої компанії на 1,5 млрд грн

02 липня, 2018
Продаж
Дельта Банк хоче продати борг ліквідованої компанії на 1,5 млрд грн

9 липня має відбутися голландський аукціон Фонду гарантування вкладів з продажу прав вимоги Дельта Банку за кредитними договорами (№НКЛ-2006078/1, №ВКЛ-2006078/2, №НКЛ-2006078/3) з юрособою на 1,5 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Як випливає із судових матеріалів, боржником є ТОВ «Дніпрометалсервісгруп». У держреєстрі вказано, що ця компанія припинена (ліквідована), причому ліквідатор Дельта Банку заявляв про кредиторські вимоги до неї на 3,64 млрд грн.

24.05.2018 Київський апеляційний адмінсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ліквідатора Дельта Банку та залишив без змін постанову Окружного адмінсуду м. Києва від 17.05.2017, якою представнику Фонду гарантування було відмовлено в задоволенні позову до структурного підрозділу Мін’юсту щодо скасування запису держреєстратора в держреєстрі про припинення ТОВ «Дніпрометалсервісгруп».

За даними ФГВФО, в заставі за вказаними кредитами - об’єкти нерухомого та рухомого майна в Криму (м. Севастополь), у т.ч. будівля комплексу з виготовлення деталей вітрогенераторів площею 9 610,90 кв. м., інфраструктурні об’єкти, крани, тягачі тощо.

Відповідно до ухвали Печерського райсуду м. Києва від 03.06.2015, слідчі МВС здійснювали досудове розслідування в кримінальному провадженні №12015100060003249 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу («Службове підроблення»).

Як зазначалося, згідно з показами директора ТОВ «Дніпрометалсервісгруп», ця компанія не надавала згоди на отримання Дельта Банком рефінансування в НБУ під заставу кредитних зобов’язань ТОВ «Дніпрометалсервісгруп» перед Дельта Банком, “а документи щодо такої згоди, службовими особами ТОВ «Дніпрометалсервісгруп» не підписувались і не направлялись, та є підробленими” (цитата).

«Окрім того, ТОВ «Дніпрометалсервісгруп» у 2014 році вчиняло дії, направлені на заміщення зобов`язання по кредиту через погашення вкладниками депозиту, у чому Дельта Банком Товариству було відмовлено та в, подальшому, службові особи Банку, таким чином, мали можливість скористатись наявність діючого валютного кредиту ТОВ «Дніпрометалсервісгруп» для отримання рефінансування, оскільки, зазначена обставина є однією з підстав рефінансування. Також, відповідно до інформації в електронних реєстрах НБУ кредит ТОВ «Дніпрометалсервісгруп» має оцінку в 2 млрд. грн. Однак, в дійсності, це майно коштує в декілька разів менше. Така завищена оцінка була надана Банком, з метою ухилитись від формування резервів під даний кредитний портфель, а також під такий дорогий актив легко було отримати рефінансування», - йшлося в судових матеріалах.

За даними держреєстру, серед засновників ТОВ «Дніпрометалсервісгруп» - ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Екотех», ТОВ «Фірма «Енергетичні технології», ТОВ «Еколін».

Серед засновників ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Екотех» - Сергій Ганзелинський та Олександр Дементієнко, а ТОВ «Еколін» - Сергій Ганзелинський та Павло Ганзелинський.

За даними ЗМІ, раніше Сергій Ганзелинський був директором з продажів «Інтерпайпу». Олександр Дементієнко – колишній молодший партнер В. Пінчука по тому ж «Інтерпайпу». Мав бізнес не лише в Україні, але й у т.ч. в Росії.

Коментарі
Додати коментар