До новин

Збанкрутілий Дельта Банк продає борги групи T.B. Fruit на 6 млрд грн

03 липня, 2018
Продаж
Збанкрутілий Дельта Банк продає борги групи T.B. Fruit на 6 млрд грн

9 липня Фонд гарантування проведе голландський аукціон з продажу прав вимоги Дельта Банку за низкою кредитних договорів з юрособами на 6 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

У заставі - в т.ч. товари в обороті (концентрат яблуневого соку у Львівській, Вінницькій та Хмельницькій областях); цехи розливу соків, з переробки ягід та фруктів, з виробництва плодово-ягідного пюре, консервів (Львівська область), обладнання з виробництва яблучного концентрату (Львівська область), земельні ділянки, транспорт тощо.

Із судових матеріалів випливає, що боржниками за вказаними кредитними угодами (№ВКЛ-2005880, №ВКЛ-2005880/11, №ВКЛ-2005469, №НКЛ-2005469/2, №ВКЛ-2005469/4, №НКЛ-2005469/5) є ТОВ «Танк Транс» і ТОВ «Яблуневий дар», пов’язані з групою T.B. Fruit Тараса Барщовського.

У держреєстрі засновником ТОВ «Танк Транс» вказаний Шпук Андрій Богданович, а кінцевими бенефіціарами ТОВ «Яблуневий дар» - Ламберт Отто Гразерн і Рольф Зегер (Ліхтенштейн).

Згідно з судовими матеріалами, Дельта Банк передавав борги ТОВ «Яблуневий дар» і ТОВ «Танк Транс» у заставу для Ощадбанку та ДІУ (як забезпечення зобов’язань перед цими держструктурами).

Крім того, предметом спору в рамках численних судових процесів було можливе отримання «Яблуневим даром» і «Танк Транс» прав вимоги до Дельта Банку за його зобов’язаннями перед Cargill за акредитивами, що в свою чергу давало привід згаданим позичальникам банку ставити перед ним питання про зарахування зустрічних однорідних вимог.
Коментарі
Додати коментар