До новин

У Новинського заявили, що в банкрутстві Чорноморського суднобудівного заводу винна ГПУ

06 липня, 2018
Ліквідація
У Новинського заявили, що в банкрутстві Чорноморського суднобудівного заводу винна ГПУ

Smart Maritime Group Вадима Новинського вважає, що рішення про визнання банкрутом ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» та відкриття ліквідаційної процедури товариства є прямим наслідком позиції Генеральної прокуратури України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на UAprom.

Нагадаємо, 3 липня Господарський суд Миколаївської області ухвалив припинити процедуру санації ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», визнати банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру. Судова інстанція констатувала, що система заходів щодо відновлення платоспроможності ПАТ «ЧСЗ», раніше затверджених відповідним судовим рішенням в складі плану санації, не змогла бути реалізована і запобігти банкрутству боржника.

У прес-службі Smart Maritime Group дане рішення називають «прямим наслідком деструктивної позиції Генеральної прокуратури України».

«Ще в липні 2017 року за клопотанням слідчих Генпрокуратури в рамках розслідування справи про нібито невиконання інвестиційних зобов'язань при приватизації ЧСЗ в 2003-2012 роках на все майно підприємства і на емітовані ним акції було накладено арешт. Існування даного арешту унеможливлювало виконання плану санації і фінансового оздоровлення, який передбачає серед іншого реалізацію майна, не пов'язаного з виробничою діяльністю, з метою задоволення вимог кредиторів. 18 червня 2018 року керівник санацією ПАТ «ЧСЗ» Олександр Остапенко звертався з офіційним листом до генерального прокурора Юрія Луценка, в якому вказав, що фактично утримання арештів на майно та акції товариства блокує заходи, передбачені планом санації, термін якого закінчувався 1 липня», - сказано в повідомленні.

Коментарі
Додати коментар