До новин

Боргові війни: Нафтогаз подав зустрічний позов до Київтеплоенерго

09 липня, 2018
Борги
Боргові війни: Нафтогаз подав зустрічний позов до Київтеплоенерго

НАК «Нафтогаз України» подав зустрічний позов до КП «Київтеплоенерго» в рамках спору між сторонами щодо правонаступництва газових боргів і укладення договору на постачання газу.

Про це розповів голова НАК Андрій Коболєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на передає Інтерфакс-Україна.

«Київтеплоенерго пішло до суду. Ми подали зустрічний позов. Наскільки я знаю, на вимогу суду, або на вимогу одного з позивачів, приєдналося до судового процесу Київенерго... Я сподіваюся на справедливе рішення, рішення, яке скаже – хто кому винен, хто що має укладати. Сподіваюся, що рішення буде найближчим часом», - прокоментував ситуацію Коболєв.

Він закликав опонентів продемонструвати мудрість під час вирішення проблеми.

«Насправді, ми, як Нафтогаз, також поспішаємо в цьому процесі – закликаємо всіх бути розумними, виконувати норму закону і сподіваємося, що до кінця цього місяця ми зможемо знайти рішення», - підсумував Коболєв.

Як повідомлялося, КП «Київтеплоенерго» в середині червня звернулося до Господарського суду Києва з проханням визнати укладеним договір із НАК «Нафтогаз України» на постачання газу.

У свою чергу «Нафтогаз України» не підписує договір з «Київтеплоенерго» у зв'язку з відмовою КМДА приймати на комунальне підприємство «Київтеплоенерго» борги, які «Київенерго» сформувало перед НАК раніше. У «Нафтогазі» наголошують, що така позиція КМДА встпротирічить зі ст. 22 закону «Про теплопостачання».

Раніше столиця завершила перший етап прийому теплових мереж міста від «Київенерго» до «Київтеплоенерго». Столичні ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 мають перейти від «Київенерго» до «Київтеплоенерго» на другому етапі – до 1 серпня поточного року.

Коментарі
Додати коментар