До новин

Брокбізнесбанк продає 1,3 млрд грн боргу компаній, які пов’язували з Буряками

10 липня, 2018
Продаж
Брокбізнесбанк продає 1,3 млрд грн боргу компаній, які пов’язували з Буряками

11 липня Фонд гарантування проведе голландський аукціон з продажу прав вимоги Брокбізнесбанку на 1,3 млрд грн за низкою кредитних договорів 2007-2012 років, які забезпечені в т.ч. виробничими комплексами, рухомим майном, товарами в обороті, холодильним обладнанням для виробництва морозива тощо.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Згідно з судовими матеріалами, позичальниками за відповідними позиками є ТОВ «Торговий дім «Еліт» і ТОВ «Еліт».

Заставодавцем за частиною кредитів був Олександр Буряк - екс-співласник Брокбізнесбанку, який разом з братом у середині 2013 року продав основний пакет акцій фінустанови для структур, пов’язаних із Сергієм Курченком (причому за даними ГПУ, акції банку були викуплені за рахунок виданих ним же кредитів).

Наразі в держреєстрі засновником ТОВ «Еліт» значиться панамська компанія «Наредо Бізнес корп». За даними ЗМІ, у 2011-2014 рр. одним з співзасновників ТОВ «Еліт» був О. Буряк.

Відповідно до судових матеріалів, ТОВ «Еліт» виступало в т.ч. іпотекодавцем ТОВ «Торговий дім «Еліт» по його борговим зобов’язанням перед Брокбізнесбанком.

Вказані компанії фігурували в кримінальному провадженні №42015100040000206 щодо можливих зловживань у Брокбізнесбанку, в т.ч. шляхом розриву кредитних та іпотечних договорів з позичальниками, зникнення заставного майна тощо (детальніше про це тут).

У червні Фонд гарантування намагався продати борг структур Курченка перед Брокбізнесбанком на 12,6 млрд грн. Але покупців не знайшлося, хоча вартість активу знижувалася на 80% від стартової (до 2,5 млрд грн).

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив на рік строк ліквідації АТ «Брокбізнесбанк».

Коментарі
Додати коментар