До новин

Мін'юст відсудив у «Київенерго» Ахметова 54 мільйони

11 липня, 2018
Резонансні справи
Мін'юст відсудив у «Київенерго» Ахметова 54 мільйони

Господарський суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції до ПАТ «Київенерго» з відшкодування виплати внаслідок виконання рішення Європейського суду з прав людини в розмірі понад 54 мільйонів гривень.

Відповідне рішення прийнято Господарським судом Києва 9 липня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

«За 3 місяці, протягом яких тривало підготовче провадження, Міністерством юстиції надано всі докази, в тому числі оригінали платіжних доручень, які свідчать про законність виплати компанії «Золотий мандарин ойл» 54 млн грн», - зазначила заступниця міністра юстиції Світлана Глущенко.

Нагадаємо, що компанії «Золотий мандарин Ойл» виплачено понад 54 млн грн з державного бюджету відповідно до рішення Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції звернулося до суду з проханням стягнути з ПАТ «Київенерго» 54,2 млн грн в якості регресу за програним в Європейському суді з прав людини позовом компанії «Золотий Мандарин Ойл» ще в січні 2018 року.

Нагадаємо, рішенням Господарського суду Києва від 2009 року «Київенерго» зобов'язана повернути на користь ТОВ «Золотий Мандарин Ойл» мазут марки М-100 загальною кількістю 24,63 тис тонн заставною вартістю 54,1 млн грн, який знаходився на зберіганні «ТЕЦ №5 Київенерго «.

У цій справі Національне антикорупційне бюро підозрює посадових осіб Міністерства юстиції в розтраті понад 54 млн грн.

У Мін'юсті стверджують, що виплатили ці гроші київській компанії «Золотий мандарин ойл» за рішенням Європейського суду з прав людини і зробили це законно.

У жовтні 2017 року рішенням ЄСПЛ справу за зверненням ТОВ «Золотий Мандарин Ойл» до України знято зі списку справ, в зв'язку з «мирним врегулюванням спору».

Коментарі
Додати коментар