До новин

У Страсбурзі підписали договір про аудит Ужгородського аеропорту

11 липня, 2018
Санація
У Страсбурзі підписали договір про аудит Ужгородського аеропорту

Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України «Украерорух» та Європейська агенція авіаційної Безпеки (EASA) підписали угоду про аудит Ужгородського аеропорту, який планується запустити в роботу вже цьогоріч.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів Укрінформу за результатами 36-ї сесії Європейської конференції цивільної авіації, яка відбулася в Страсбурзі, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укрінформ».

«Ми попросили наших колег якомога швидше провести цей аудит. Зазвичай процедура триває від 6 до 12 місяців, ми маємо набагато вужчі часові рамки, - з тим, щоб запустити аеропорт повноцінно, після сертифікації EASA, вже цього року», - повідомив Омелян.

За словами міністра, це перший аудит українського аеропорту з боку EASA. Він не виключає, що будуть здійснюватися міжнародні польоти, але починатиметься робота з внутрішніх рейсів.

«Після проведення аудиту, буде вирішуватися наступне питання - співпраця аеропорту з авіакомпаніями, для того, щоб вони забезпечували регулярні польоти, що в компетенції місцевих органів влади», - розповів міністр.

Директор Украероруху Дмитро Бабейчук, у свою чергу, вказав на те, що підписаний документ стане унікальним досвідом для обох сторін.

Читайте також: Гендиректор "Борисполя" назвав топ-5 непунктуальних авіакомпаній

«Це перший прецедент такого заходу, тому що EASA працює для країн-членів ЄС. Це буде унікальний досвід ще й тому, що для заходу в Ужгород літаки будуть проходити через повітряний простір Словаччини. EASA вперше йде на такий крок – підписує окрему угоду з провайдером на сертифікацію по окремому аеропорту. Отож, це буде новий досвід і для нас, і для EASA», - розповів Бабейчук.

Омелян під час візиту до Страсбурга, окрім участі у сесії, провів низку двосторонніх зустрічей, зокрема, з виконавчим секретарем Європейської конференції цивільної авіації Сальваторе Шикітано, виконавчим директором Європейської агенції авіаційної безпеки Патріком Кі, президентом Ради ІСАО Олумуіва Бенард Аліу та генеральним секретарем ІСАО Фан Лю, а також з генеральним директором з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Генріком Хололеєм.

Як відомо, Європейська конференція цивільної авіації (ЄКЦА) заснована у Страсбурзі у 1955 році згідно з ініціативою Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) та Ради Європи. Головною метою ЄКЦА є розвиток безпечної, ефективної та життєздатної системи європейського повітряного транспорту, досягнення координації та співробітництва у рамках галузі між країнами-членами, тісне співробітництво з ІКАО. На цей час членами ЄКЦА є 44 країни. Україна стала членом ЄКЦА 15 грудня 1999 року.

Нагадаємо, Ужгородський аеропорт аеропорт функціонує лише для чартерних рейсів, які не приносять доходу навіть покриття комунальних боргів. У 2016 році працівники летовища по кілька місяців не отримували зарплату.

Коментарі
Додати коментар