До новин

Київенерго почало «вибивати» кошти з боржників

12 липня, 2018
Борги
Київенерго почало «вибивати» кошти з боржників

ПАТ «Київенерго» разом з виконавчою службою почали проводити рейди по квартирах киян, які мають борги за тепло.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу енергокомпанії.

Зазначається, що уже навідалися до боржників на Печерську – по вулицях М. Омеляновича-Павленка, І. Кудрі та Правобережній.

«Клієнтам нагадали про необхідність погашення боргів та попередили, що у випадку несплати боргу найближчим часом буде проведено примусове списання коштів з їх рахунків, а також здійснено опис та продаж майна», - йдеться в повідомленні.

Також «Київенерго» з виконавчою службою прийшли до ТОВ «Українсько-німецька клініка», яке заборгувало майже 200 тисяч гривень і ігнорувало попередження компанії про звернення до суду.

«Тепер ТОВ має справу з Виконавчою службою, у якої є всі повноваження для списання коштів з рахунків, опису, арешту та реалізації на прилюдних торгах майна товариства», - повідомили у «Київенерго».

У компанії додали, що на підставі ухвали суду про примусове проникнення в приміщення опис та продаж майна можуть бути здійснені і без участі боржника.

За даними «Київенерго», борг споживачів та держбюджету за тепло і гарячу воду станом на 1 липня склав майже 3,8 мільярда гривень. З них майже 2,7 мільярда гривень заборгувало населення та ЖЕО.

«Якщо клієнт не реагує на попередження про заборгованість протягом 3-х місяців, його справа передається до суду. Після отримання рішення суду компанія звертається до Виконавчої служби. Виконавчою служби до боржника можуть застосовуватися заходи примусового стягнення – арешт коштів та майна, заборона виїзду за кордон тощо», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 1 серпня останні комунальні енергооб’єкти, що перебували в управлінні «Київенерго», перейдуть місту, оскільки у травні 2018 року закінчився термін дії відповідної угоди з «Київенерго».

З серпня функція теплопостачання міста буде передана КП «Київтеплоенерго». 

Наразі НАК «Нафтогаз України» відмовляється підписувати контракт з КП «Київтеплоенерго» через невирішену ситуацію з боргами за газ. Через це кияни довгий час сидять без гарячої води. Під загрозою опинилося і теплозабезпечення столиці загалом.

Коментарі
Додати коментар