До новин

Суд підтвердив законність рішень НБУ та ФГВФО про виведення з ринку банку «Капітал»

13 липня, 2018
Банкрутство фінустанов
Суд підтвердив законність рішень НБУ та ФГВФО про виведення з ринку банку «Капітал»

Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої інстанції та підтвердив законність дій Національного банку України та ФГВФО щодо виведення ПАТ «АКБ «Капітал» з ринку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Нагадаємо, що з метою повернення контролю над банком до суду подав акціонер ПАТ «АКБ «Капітал» разом з підконтрольною йому юридичною особою ТОВ «Промгаз Україна».

Раніше окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позовні вимоги акціонера та скасував рішення НБУ та Фонду щодо відкликання банківської ліцензії та виведення ПАТ «АКБ «Капітал» з ринку.

У Київському апеляційному адміністративному суді Фонд гарантування наполягав на законності своїх рішень та навів колегії суддів докази того, що рішення суду першої інстанції матимуть негативні наслідки та ризики для вкладників банку.

«Також ФГВФО обґрунтував неможливість відновлення діяльності банку виходячи з фінансових показників ПАТ «АКБ «Капітал» та необхідність виведення його з ринку», - додали у прес-службі.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в збанкрутілий банк «Капітал» направили двох ліквідаторів.
Коментарі
Додати коментар