До новин

Справа про банкрутство «Креатив Груп»: Ощадбанк просить суд визнати його вимоги на 6,3 млрд

16 липня, 2018
Банкрутство підприємств
Справа про банкрутство «Креатив Груп»: Ощадбанк просить суд визнати його вимоги на 6,3 млрд

3 липня Госпсуд міста Києва в рамках справи про банкрутство ПАТ «Креатив Груп» прийняв до розгляду заяву Ощадбанку про визнання кредиторських вимог до боржника на 6,3 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Згідно з судовими матеріалами, в квітні голова ліквідаційної комісії ПАТ «Креатив Груп» звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство у зв`язку з виявленням в ході ліквідаційної процедури кредиторської заборгованості, “активи для погашення якої відсутні” (цитата).

Постановою Госпсуду м. Києва від 30.05.2018 ПАТ «Креатив Груп» було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

У рамках справи про банкрутство про вимоги на 261,6 млн грн заявив УніКредит Банк Чеська Республіка та Словаччина, УніКредит Банк АГ - на 223,4 млн грн, Райффайзенбан а.с. - на 40 млн грн.

Нагадаємо. у березні 2016 року глава правління Ощадбанку Андрій Пишний заявляв, що загальний борг «Креатива» перед Ощадбанком перевищує 300 млн дол. Банкір запевнив, що «вся заставна маса за зобов`язаннями перед Ощадбанком збережена, і в цей момент тривають юридична процедура та оцінка».

Водночас він не виключив, що частина заборгованості не покрита забезпеченням.

Коментарі
Додати коментар