До новин

Банкрутуючий Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат можуть врятувати іноземні інвестори

16 липня, 2018
Санація
Банкрутуючий Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат можуть врятувати іноземні інвестори

Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд можуть віддати у міжнародну оренду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Депо».

В Кіровоградській ОДА відбулась нарада щодо перспективи залучення інвесторів у добудову державного підприємства «Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд».

30 років підприємство знаходиться у стані недобудови. Кожного року виникає ситуація з недофінансуванням комбінату. 4 червня 1998 року порушено справу про визнання банкрутом ДП «Дирекція КГЗКОРу». На даний час триває процедура санації.

Як зазначив генеральний директор компанії Hares Engineering GmbH Разас Юнес, кампанія готова вкласти у розвиток комбінату солідні інвестиції.

«Вивчивши ситуацію в Україні, зрозуміли, що КГЗКОР є найбільш перспективним для нас», - зауважив пан Разас Юнес.

Він додав, що компанія готова інвестувати в завод вже наступного року.

З приводу перспектив реалізації даного проекту висловився директор департаменту управління державною власністю Мінекономрозвитку України Роман Кропивницький. За його словами, юристи міністерства вивчили івестпроект і підтвердили його спроможність.

«Держава підтвердила готовність до співпраці підписанням Меморандуму з групою компаній Коbе Stее1 LTD (Японія) і Нагеs Еngіnering GmbН (Австрія). Нині опрацьовуються юридичні варіанти вирішення питання, що є досить складним процесом, враховуючи процедуру санації на підприємстві, судових справ, пов'язаних з його банкрутством, врегулювання питань власності з словацькою та румунською сторонами», - зазначив урядовець.

«На сьогодні нам потрібно в межах країни знайти вихід з ситуації для того, щоб далі виходити на міжнародну арену. Перш за все потрібно знайти спільні точки між державою, областю, інвестором, арбітражним керуючим, кампанією-власником частини майна, яка викупила його під час процедури санації у 2007 році. Далі вже можна буде визначатись з форматом стосунків з інвестором чи це буде державно-приватне партнерство чи оренда комбінату», - наголосив Роман Кропивницький.

На завершення перший заступник голови ОДА підкреслив, що обласна влада зацікавлена у розвитку комбінату і готова сприяти вирішенню питань, що належать до компетенції облдержадміністрації.

Коментарі
Додати коментар