До новин

НААН у 2019 році планує погасити борги своїх господарств-банкрутів

16 липня, 2018
Борги
НААН у 2019 році планує погасити борги своїх господарств-банкрутів

Національна академія аграрних наук планує у 2019 році погасити борги всіх своїх господарств-банкрутів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НААН.

У структурі НААН налічується 12 підприємств-банкрутів, які займають 80 тис. га землі.

Як зазначив президента НААН Ярослав Гадзало, більшість банкрутів академія успадкувала від уряду Миколи Азарова. Тоді 26 господарств і 111 тис. га землі були передані групі компаній «Агропром».

«Коли підприємства повернули назад, залишилася тільки земля, техніку пустили на металобрухт, тваринництво було знищено на 90%», – додав він.

Пан Гадзало пояснив, що академія веде планову роботу щодо повернення державі підприємств-банкрутів, їхнього майна та земельних ділянок. Деякі з господарств отримали нове керівництво і відновили роботу. Всього з 340 млн гривень боргів погасити залишилося 100 млн гривень.

«Думаю, в 2019 році борги будуть погашені за рахунок прибутку господарств від реалізації насіння, племінного молодняка тварин та іншої продукції», – повідомив президент НААН.

Водночас він зазначив, що академія скерувала офіційного листа про передачу 100 тис. га землі проблемних господарств Держгеокадастру. Однак, згідно із законом, це неможливо зробити, поки не завершена процедура банкрутства.

«Там, де з арбітражними керуючими знайшли порозуміння, сплачують борги, – зазначив Ярослав Гадзало. – Думаю, таким шляхом вдасться налагодити роботу всіх господарств».

Коментарі
Додати коментар