До новин

Кабмін врятує спадкоємця «Київнаукфільму» від банкрутства

19 липня, 2018
Законодавство
Кабмін врятує спадкоємця «Київнаукфільму» від банкрутства

Уряд забезпечить відновлення платоспроможності та повноцінної діяльності державного підприємства «Національна кінематека України», погасивши кредиторську заборгованість, яка обліковується за підприємством.

Відповідне розпорядження схвалено на засіданні Кабінету міністрів України 4 липня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Урядовий портал.

«Нормативно-правовий акт розроблено Міністерством культури України з метою запобігання банкрутства державного підприємства «Національна кінематека України», що перебуває у процедурі банкрутства та стадії санації, створення умов для ефективної діяльності цього підприємства та збереження у державній власності нерухомого майна національного закладу культури», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кінематека є спадкоємцем «Київнаукфільму» - кіностудії зі світовим іменем, найбільшої в Європі спеціалізованої студії неігрового кіно. На кіностудії щороку вироблялося понад 400 науково-популярних, художньо-мультиплікаційних, навчальних та рекламних фільмів. Національну кінематеку України зареєстровано у міжнародному довіднику компаній з найвищим престижем Golden Book (Лондон, 1994). Кадротека підприємства є унікальним зібранням кіноматеріалів, цінність яких з часом тільки зростає.

Підприємство має повну технічну базу для технології кіновиробництва. Згідно зі звітністю Кінематеки, сума її фактичної заборгованості має тенденцію до зменшення, та за умови її погашення підприємство спроможне самостійно відновити свою комерційну діяльність й одержувати від неї прибуток.

Нагадаємо, процедуру санації держпідприємства «Національна кінематека України» було введено у лютому 2016 року.

Коментарі
Додати коментар