До новин

Росія готує санкції проти українських компаній - РосЗМІ

20 липня, 2018
Резонансні справи
Росія готує санкції проти українських компаній - РосЗМІ

Російський уряд почав розробку санкцій проти України, під які можуть потрапити кілька сотень фізичних осіб і компаній, повідомляють російські ЗМІ.

Про це пише «Коммерсантъ» із посиланням на свої джерела в уряді РФ, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У російський санкційний список планують включити «кілька сотень фізичних осіб і близько ста юросіб». Під фізичними особами «розуміються бізнесмени, політики і держслужбовці», одним із заходів впливу буде блокування їх активів в РФ і заборона на виведення капіталу.

Видання зазначає, що до 1 серпня Мінекономіки, Мінпромторг і Мінфін Росії повинні представити пропозиції по товарам, що імпортуються з України, щодо яких можуть застосовуватися відповідні заходи обмежувального характеру».

За словами джерел «Коммерсанта», санкції в першу чергу можуть торкнутися українських компаній-виробників добрив. Але вказівки на можливі санкції РФ по цьому сектору виглядають вкрай дивними, оскільки постачання добрив з України в Росію і весь ЄАЕС мізерно малі, додає видання.

Джерело «Коммерсанта» в уряді підкреслює, що дії РФ є «дзеркальною відповіддю» на аналогічні кроки з боку України. Видання зазначає, що на сьогоднішній день в санкційних списках України знаходяться 1748 фізичних осіб та 756 юридичних осіб. В останній раз цей перелік розширювався рішенням Ради національної безпеки і оборони України, що відбулося 2 травня, й оформлене указом президента Петра Порошенка 14 травня.

Коментарі
Додати коментар