До новин

Нацбанк поскаржився в поліцію на клієнтів 34 банків

27 липня, 2018
Резонансні справи
Нацбанк поскаржився в поліцію на клієнтів 34 банків

Національний банк за I півріччя 2018 року направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 34 банків і 8 небанківських фінансових установ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінклуб».

Національний банк України передав правоохоронцям відомості, які він отримав під час проведення перевірок з питань моніторингу та дотримання валютного законодавства, і які можуть свідчити про організовану злочинну діяльність та використовуватися для виявлення, припинення і попередження такої діяльності.

Сумарно в я півріччі НБУ направив до правоохоронних органів 30 листів з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 34 банків і 8 небанківських фінансових установ щодо фінансових операцій на загальну суму 49,4 млрд грн, $ 202 млн, 9,4 млн євро і 25,5 млн російських рублей. У цих листах також повідомлялося про великомасштабні фінансові операції клієнтів-суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності восьми банків на суму понад 24,7 млн ​​грн, $ 142,9 млн і 25,5 млн російських рублів.

«Крім цього, протягом I півріччя на підставі статті 19-2 закону» Про Національне антикорупційне бюро України «було відправлено 5 повідомлень з відомостями, які можуть свідчити про кримінальні правопорушення або використовуватися для запобігання, виявлення, припинення і розслідування кримінальних правопорушень, віднесених законом до підслідності Національного антикорупційного бюро України «- говориться в повідомленні НБУ.

В основному надана інформація стосувалися проведень клієнтів банків фінансових операцій, характер або наслідків яких дає підстави вважати, що вони можуть бути пов'язана з виведенням капіталу, конвертація (переклад) безготівкові коштів у готівці, здійснення фіктивного підприємництва, ухилення від оподаткування тощо.

Коментарі
Додати коментар