До новин

В Україну з Оману повернулися 15 членів екіпажу судна-банкрута Free Neptune

31 липня, 2018
Банкрутство підприємств
В Україну з Оману повернулися 15 членів екіпажу судна-банкрута Free Neptune

В Україну з Оману повернулися 15 членів екіпажу судна-банкрута Free Neptune (прапор Ліберії).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«До України повернулися 15 членів екіпажа судна Free Neptune, які перебували в Султанаті Оман на борту цього судна через заборгованість з виплати судновласником заробітної плати», - зазначили у профспілці працівників морського транспорту України  .

У благодійній організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль» повідомили, що моряки кілька років вимушено виживали на покинутому грецьким оператором судні в Омані.

Нагадаємо, у березні 2017 року в Україну з Омана повернулися 7 членів екіпажу судна-банкрута Free Neptune, ще 15 українських моряків залишалися в Омані в критичній ситуації. Голова Національної асоціації захисту прав громадян Ігор Зозуля тоді заявив, що з судна, яке опинилося в полоні в липні 2015 року, прибули 5 одеситів і 2 жителі Маріуполя Донецької області.

Free Neptune з екіпажем з 22 осіб (всі громадяни України) влітку 2015 го зайшло в порт Маскат (Султанат Оман) для поповнення запасів води і провізії, однак оператор судна - грецька компанія Free Вulkers SA - відмовився оплатити дану поставку місцевому агенту. Пізніше стало відомо, що власник судна - банкрут. Екіпаж опинився в ізоляції, змушений був оголошувати голодовку.

Коментарі
Додати коментар