До новин

Гірники з Луганщини вимагають погашення зарплатних боргів

03 серпня, 2018
Борги
Гірники з Луганщини вимагають погашення зарплатних боргів

Сьогодні будівлю Міністерства енергетики та вугільної промисловості України пікетуватимуть шахтарі ДП «Первомайськвугілля», вони вимагатимуть виплат боргів за зарплати.

Про це у Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Змусили гірників державного вугледобувного підприємства із прифронтової Луганщини їхати до Києва борги із зарплати, які, за оперативними даними Міненерговугілля станом на 1.08.2018-го, складають 103,797 млн грн. При цьому варто зауважити, що із шахтарями сповна не розрахувалися ще й за весняні місяці, дарма, що вже закінчується літо. За тими ж оперативними даними Міненерговугілля, за березень гірникам ДП «Первомайськвугілля» досі не додали понад 8 млн грн, а за квітень – майже 15 млн грн. Тож, зрозуміло, що далі з цим миритися шахтарі не мають наміру, тому й вирішили провести акцію протесту у столиці. Вони хочуть почути відповіді на свої наболілі питання від міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика й інших столичних високопосадовців», – повідомив Волинець.

Нагадаємо, у результаті проведеної двотижневої акції протесту працівникам шахт ПАТ «Кривбасзалізрудком» підняли зарплати.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 98 державних шахт є збитковими.

Коментарі
Додати коментар