До новин

Після тимчасової зупинки Дніпроазоту його хлор став дорожчим від закордонних аналогів

03 серпня, 2018
Резонансні справи
 Після тимчасової зупинки Дніпроазоту його хлор став дорожчим від закордонних аналогів

Після кризи з постачанням хлору, яку спричинила зупинка виробництва на «ДніпроАзоті», ціна на життєвоважливий реагент на українському підприємстві стала вищою, ніж на закордонному ринку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Дніпроград».

Заступник голови Дніпропетровської обласної ради Валерій Безус розповів, що наразі українські підприємства налагоджують зв'язки із закордонними виробниками хлору аби у майбутньому убезпечитися від подібних криз.

«Ми вже маємо бачення щодо подальших дій і звісно, що приймаємо певні заходи технічного характеру, які забезпечать нам ці поставки. Я думаю, що за два місяці ринкова вартість хлору стабілізується, бо наразі ми маємо парадоксальну ситуацію, коли хлор з «ДніпроАзоту» дорожчий, ніж імопртний», - зазначив Безус.

Таким чином, можна сказати, що Дніпропетровська область готова до подібних криз.

Окрім цього, заступник голови облради зазначив, що попри заяви Філатова про прямі поставки хлору на «Дніпроводоканал» з «ДніпроАзоту», реагент все одно буде переливатися у спеціальні контейнери на Аульській хлорпереливній станції.

«Філатова невірно проінформували.  Розрахунки йдуть напряму «ДніпроАзоту», але хлор все одно буде розливатися на АХПС», - додав Безус.

Варто зазначити, що такі кроки від Бориса Філатова призвели до того, що для міста хлор відтепер вдвічі дорожчий.

Зазначимо також, що Борис Філатов запевнив, що попри здорожчання хлору, ціни на воду підвищуватися не будуть. При цьому раніше Дніпроводоканал оголосив, що збирається підвищити тариф на воду майже на 70%.

Загалом, криза з постачанням хлору подолана  і найближчим часом очікувати подібних ситуацій мешканцям України не варто.

Коментарі
Додати коментар