До новин

Мін’юст відзвітував про погашення підприємствами 250 мільйонів зарплатних боргів

06 серпня, 2018
Борги
Мін’юст відзвітував про погашення підприємствами 250 мільйонів зарплатних боргів

За 7 місяців поточного року органи державної виконавчої служби стягнули з недобросовісних роботодавців понад 248,5 млн грн боргів із зарплат.

Про це розповіла заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу відомства.

«Забезпечення виконання судових рішень про примусове стягнення заробітної плати є такою важливою, а з огляду на рівень заборгованості по виплаті заробітних плат – нагальною справою, якій Міністерство юстиції приділяє велику увагу. З початку року нам вдалося погасити майже 250 млн грн заборгованості, завдяки чому 19 тисяч працівників нарешті отримали зароблені ними кошти», - зазначила Глущенко.

Заступниц міністра нагадала, що з 2 квітня стартувала кампанія зі стягнення заборгованості по зарплаті: було створено регіональні штаби та мобільні виконавчі групи Мін'юсту, оприлюднено антирейтинги підприємств-боржників у всіх регіонах, розроблено технологічну картку для державних виконавців щодо роботи з боржниками, які перебувають у процедурі банкрутства.

«В результаті за 4 місяці роботи регіональних штабів зі стягнення заборгованості по зарплаті органами державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців 153 млн грн на користь 11,2 тисяч працівників.

Вона додала, що з початку дії кампанії деякі підприємства встигли погасити мільйонні борги перед своїми працівниками.

Так, ПрАТ «Рівнеазот» погасило заборгованість на 15,9 млн грн. на користь 706 працівників, КП «Підприємство комунальної власності» сплатило 14,6 млн грн. на користь 368 працівників, ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» - 12,6 млн грн на користь 501 працівника.

«Серед зовсім нещодавніх прикладів успішних кейсів в роботі державної виконавчої служби щодо ліквідації заборгованості по заробітній платі – сплата підприємством 5,5 млн грн на користь 1 140 працівників у Дніпропетровській області. А в Запоріжжі для ліквідації заборгованості одного з підприємств державною виконавчою службою було передано на реалізацію 14 транспортних засобів цього підприємства і на сьогодні вже реалізовано  3 транспортні засоби на суму понад 353 тис. грн, а кошти, отримані від реалізації майна, направлені на погашення заборгованості із заробітної плати», - додала Глущенко.

Вона також повідомила, що на даний момент до ТОП-3 боржників належать:

- Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою заборгованості 74 млн грн

- ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» із заборгованістю понад 47 млн грн

- ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара» із заборгованістю 25,1 млн грн

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, підпріємства-банкрути Павлограда заборгували своїм працівникам майже 1,9 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар