До новин

За кілька тижнів боржників по аліментах почнуть додатково штрафувати

07 серпня, 2018
Борги
За кілька тижнів боржників по аліментах почнуть додатково штрафувати

29 серпня вступає в силу норма закону щодо накладення додаткових штрафів на суму боргу по аліментах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

Однією з новацій другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, спрямованих на посилення захисту прав дітей та запровадження інституту відповідального батьківства, стало впровадження додаткових штрафних санкцій за заборгованість по аліментах більше 1 року. Ці штрафи будуть спрямовані безпосередньо дітям і є своєрідною компенсацією за несвоєчасне отримання ними коштів.

«Якщо у платника аліментів виникає заборгованість в сукупному розмірі більша, ніж сума відповідних платежів за 1 рік, то на таку особу накладатиметься штраф в розмірі 20% від заборгованої суми. Якщо ж заборгована сума перевищуватиме в сукупному розмірі суму відповідних платежів за 2 роки, то в такому випадку штраф збільшуватиметься і відповідно становитиме вже 30% відповідно. У випадку заборгованості на суму платежів за 3 роки штраф зросте до 50% від суми боргу», – повідомила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Так, наприклад, якщо особа, що має сплачувати аліменти щомісяця в розмірі 2000 гривень, ухилятиметься від їх сплати протягом 1 року, то сума боргу становитиме 24 000 гривень. У зв’язку з цим виконавцем на таку особу буде накладено штраф у розмірі 20% від цієї суми, а саме в розмірі 4 800 гривень (24 000/100 х 20% = 4800 грн). Таким чином, загальна сума, що підлягатиме сплаті на утримання дитини, у випадку заборгованості становитиме вже 28 800 гривень.

Коментарі
Додати коментар